Лубківський: Київ і Львів не змогли оновити транспорт до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лубківський: Київ і Львів не змогли оновити транспорт до Євро-2012

Казна та Політика
228
Програма оновлення міського транспорту до Євро-2012 успішно реалізується тільки в Харкові та Донецьку, одночасно в Києві та Львові вона практично провалилася. Про це сказав директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, пише УНН.
"Ми задоволені тим, як ця програма реалізується в Харкові і в Донецьку. Ці міста відповідально поставилися до вирішення даного питання. Тут мова йде про забезпечення транспортом людей як під час турніру, так і після його завершення. У Львові та в Києві вона зазнала по суті фіаско. Причини цього - не питання моєї компетенції", - зазначив Лубківський.
Він зазначив, що у Львові дефіцит рухомого складу, який буде забезпечувати перевезення гостей Євро-2012 з аеропорту до об'єктів міської інфраструктури, становить 40 машин. "Разом з тим, не можна знімати тролейбуси та автобуси з тих маршрутів, які вже використовують люди. Це нонсенс. Люди не повинні відчувати дискомфорт від проведення такого великого заходу", - зазначив директор турніру.
За його словами, Київ перебуває в кращому становищі, ніж Львів, адже у столиці є метрополітен, лінії якого ведуть до стадіону, на якому проводитимуться матчі Євро-2012. "Тому для Києва сьогодні ключовим питанням є організація пересування людей від аеропорту "Бориспіль" до першої станції метро. Цю функцію повинні здійснювати шатл-баси. А у Львові немає метро і розташування інфраструктурних об'єктів є досить специфічним", - додав Лубківський.
Нагадаємо, згідно з програмою оновлення громадського транспорту в містах, що приймають Євро-2012, планувалося закупити понад 2 тисячі одиниць тролейбусів та автобусів для Києва, Львова, Донецька та Харкова, проте ця програма реалізується повільними темпами, які не відповідають термінам підготовки до проведення чемпіонату.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас