Навесні 2012 року на український ринок вийде найбільша мережа фастфудів Subway — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навесні 2012 року на український ринок вийде найбільша мережа фастфудів Subway

806
Навесні-влітку 2012 року в Україні можуть з'явитися фастфуди найбільшої в світі мережі Subway.
За даними Комерсант-Україна, компанія вже веде переговори з потенційними партнерами. "Ми шукаємо партнера, який зможе взяти на себе близько половини від загальної суми інвестицій і зможе підтримувати фінансовий баланс", - повідомив фахівець компанії зі зв'язків з громадськістю Елісон Голдберг. Перший київський заклад мережі планується відкрити у другому або третьому кварталі наступного року, пише видання.
Потенційних партнерів і розмір інвестиції в Subway не розкривають. Однак, наприклад, для відкриття ресторану в Росії франчезі знадобиться $12 тис. (без урахування ПДВ) для початкового внеску за франшизу і близько $100-200 тис. для обладнання самого ресторану, повідомляє компанія на своєму російському сайті. Відрахування власнику франшизи складуть 8% (без ПДВ) від щомісячної виручки. Мінімальна площа закладів у складі ТРЦ - близько 30 кв. м, для ресторану, що стоїть окремо, - 100-120 кв. м.
Нині Subway є найбільшою в світі мережею за числом закладів, яких налічується 35,8 тис. Торік звання лідера за кількістю ресторанів втратив McDonald`s. Втім, за розміром виручки Subway займає лише четверте місце - $15,2 млрд в 2010 році (у McDonald`s - $ 24 млрд).
Subway, на відміну від McDonald`s, розвивається тільки по франшизі. Найбільші темпи зростання в Європі у компанії в Росії, де мережа відкрила свою франшизу в 1994 році. На початку листопада загальна кількість точок досягла 286, тоді як у McDonald`s - 282.
Subway популярна серед споживачів через недорогі бутерброди, які можна їсти на ходу, зазначає директор російської консалтингової компанії Restcon Андрій Петраков. До того ж, за його словами, їхня продукція позиціюється як корисна свіжа їжа.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас