Кремль: ЄС варто звернути увагу на кризу євро, а не на вибори в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кремль: ЄС варто звернути увагу на кризу євро, а не на вибори в Росії

487
Під час майбутнього саміту Росія-ЄС представникам Євросоюзу краще заглибитися в тему кризи єврозони, а не виводити в топ обговорюваних питань ситуацію навколо виборів до Держдуми Росії, заявило джерело в Кремлі.
"Я не впевнений, що відповідальним політикам було б правильно заглиблюватися в дану тему (вибори в Росії) - їм, швидше, треба разом з нами рухатись вперед", - сказало джерело, повідомляє Інтерфакс.
Джерело підкреслило, що головні теми зустрічі на вищому рівні пов'язані з глобальною економікою і ситуацією в зоні євро. "У них союз валиться, потенційно може зруйнуватися. У них можуть бути непередбачувані соціальні явища", - підкреслило джерело.
Раніше Європарламент вніс поправку до резолюції щодо Росії, що закликає до проведення нових виборів до Держдуми.
У документі висловлено занепокоєння у зв'язку з "порушеннями процедур, недоліком неупередженості ЗМІ, поганим поводженням з незалежними спостерігачами та відсутністю розділення між партією і державою".
Серед порушень депутати ЄП відзначають "автобусні каруселі", обструкцію спостерігачам, вкидання бюлетенів, арешти сотень опозиційних активістів, учасників демонстрацій протесту.
Європейські депутати відзначають заклики до анулювання результатів виборів і закликають російську владу "уважно розслідувати всі випадки порушень під час виборів, покарати винних чиновників і організувати повторне голосування там, де були порушення".
Вибори до Держдуми Росії відбулися 4 грудня. В них "Єдина Росія" не змогла набрати половини голосів. При цьому опозиція не вірить підбитими підсумкам та заявляє про масові фальсифікації. У минулі вихідні по країні прокотилась хвиля мітингів з вимогою проведення нових виборів. Наймасштабнішим став мітинг у Москві, що зібрав кілька десятків тисяч осіб.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас