Лідер Шотландії пророкує їй ​​вступ до зони євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідер Шотландії пророкує їй ​​вступ до зони євро

297
Шотландія може вступити до єврозони, сказав у середу лідер британської автономії, який виступає за повну незалежність і який розкритикував прем'єр-міністра Девіда Кемерона за рішення дистанціюватися від інших членів Європейського союзу.
Перший міністр Шотландії Алекс Салмонд звинуватив Кемерона в "безвідповідальному позерстві" за рішення минулого тижня накласти вето на зміни в договір про ЄС, покликані посилити боротьбу з борговою кризою єврозони.
Крок Кемерона міг підвищити шанси Салмонда на успішне проведення обіцяного референдуму про завершення 300-річного союзу із Англією і перетворення Шотландії з населенням 5,2 млн осіб в незалежну державу в складі ЄС.
Салмонд, який очолює Шотландську національну партію, сказав в ефірі BBC, що незалежна Шотландія попервах збереже фунт, але вступ до єврозони залишається ймовірним у довгостроковій перспективі.
Він додав, що перехід на євро відбудеться, тільки "якщо економічна ситуація буде правильною" і лише за згодою шотландців. "Ми це зробимо тільки через референдум, бо це передбачає істотну зміну конституції", - додав він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас