Сильна стать схильна переоцінювати свій шарм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сильна стать схильна переоцінювати свій шарм

51
Чим більше жінка подобається чоловіку, тим більше він схильний переоцінювати справлене на неї враження. Вчені пропонують чоловікам-невдахам подумати про еволюцію: з еволюційної точки зору такий самообман приносить відчутний репродуктивний успіх.
Флірт, або серйозні залицяння, або інші форми сексуальної поведінки будуються на взаємній дешифровці вербальних і невербальних сигналів: міміки, жестів, випадкових слів та ін. Разом з тим немає нічого більш двозначного і ненадійного, ніж ці самі сексуальні сигнали. Всякий раз, оцінюючи потенційного партнера, обидві сторони напружено копаються в собі: "Так чи ні?"
Як показують дослідження психологів з Коледжу Вільямса і Техаського університету в Остіні (обидва - США), чоловіки частіше, ніж жінки, схильні помилятися, оцінюючи власний шарм і готовність партнерки піти на сексуальний контакт. У роботі брали участь 96 чоловіків і 103 жінки, кожен з них мав протягом трьох хвилин поговорити з кількома потенційними сексуальними партнерами. Але перед цим учасники оцінювали власну привабливість і свої шанси на "секс без зобов'язань" з точки зору потенційного партнера.
Після експериментального флірту всі піддослідні мали дати оцінку привабливості співрозмовників і те, наскільки, на їхню думку, партнери виявилися зацікавлені в інтимному побаченні.
Результати такі: чоловіки, які шукають швидкого сексу, більш схильні переоцінювати себе в очах жінок. Крім того, зазвичай такі чоловіки й самі схильні вважати себе неперевершеними. Їм здається, що жінки від них у захваті, хоча насправді це не так - про що вченим розповіли пані, які поспілкувалися з такими "плейбоями".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас