Тимошенко висувають на Нобелівську премію миру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко висувають на Нобелівську премію миру

981
Фракція "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" у Верховній Раді має намір висунути колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко на здобуття Нобелівської премії миру в 2012 році. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.
"31 жовтня 2011 р. фракція "БЮТ-Батьківщина" вирішила почати процес номінування Юлії Тимошенко на Нобелівську премію миру 2012 року. Було встановлено зв'язок з Нобелівським комітетом і отримані необхідні консультації для правильного подання документів", - повідомив депутат Ради, член фракції Юрій Одарченко в Раді.
За його словами, фракція пропонує присудити Тимошенко Нобелівську премію за її зусилля щодо недопущення зриву постачань газу в Західну Європу в 2009 році. "Юлія Тимошенко взяла на себе відповідальність за підписання контрактів, без яких країни Європи просто втратили б можливості для опалення тієї зими. При цьому вона розуміла, що, підписуючи контракти за ринковими цінами, ламаються корупційні схеми", - підкреслив депутат.
Водночас фракція звернулася до громадян, які також бажають внести таке подання, оскільки, за думку Одарченка, у Нобелівського комітету не буде питань щодо серйозності і важливості номінації, якщо більше людей підпишуть узгоджений текст звернення.
Нобелівська премія миру - винагорода, яку щорічно вже понад 100 років присуджує Міжнародний Нобелівський комітет, який знаходиться у місті Осло (Норвегія). Премія видається людям, які своїми діями сприяли зміцненню миру, покращували міжнародні взаємини між країнами, або постраждали при боротьбі за мир, демократію і права.
Як повідомлялося, у другій половину січня Товариство захисту пригноблених народів (Німеччина), 17 професорів з Угорщини, Польщі, Росії, Румунії, США, Туреччини, України й 3 депутати парламентів України, Канади і Європейського союзу (представник Литви) висунули депутата Верховної ради (фракція блоку "Наша України-Народна Самооборона"), голови меджлісу кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва на здобуття Нобелівської премії миру.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас