Нафтогаз тривожиться, що ЄС не реагує на "Південний потік" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз тривожиться, що ЄС не реагує на "Південний потік"

Енергетика
382
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" критикує Європейський Союз за відсутність реакції на реалізацію Росією проекту з будівництва газопроводу "Південний потік". Про це на брифінгу повідомив заступник голови правління компанії Вадим Чупрун.
"Ніде немає ніяких посилів від Європи на реалізацію цього проекту, і це нас дуже хвилює", - сказав він. Чупрун додав, що будівництво "Південного потоку" і заповнення газопроводу "Північний потік" ставить під загрозу існування газотранспортної системи України.
Як повідомлялося, з метою диверсифікації маршрутів експортних поставок природного газу російський газовий монополіст Газпром реалізує проект будівництва газопроводу по дну Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи - проект "Південний потік".
Передбачається, що газопровід повинен пройти в обхід України по дну Чорного моря від узбережжя Росії до узбережжя Болгарії, а потім - в декілька інших європейських країн. Потужність трубопроводу планується в обсязі 63 мільярдів кубометрів на рік. Міністерство енергетики та вугільної промисловості у вересні заявило, що збільшення транзиту газу через Україну економічно буде більш вигідним для Росії, ніж будівництво "Південного потоку".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас