Болгарія і Румунія пролетіли повз Шенген — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія і Румунія пролетіли повз Шенген

333
Рада міністрів з питань юстиції та внутрішніх справ ЄС не змогла прийняти рішення про приєднання Болгарії та Румунії до Шенгену.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це повідомили сьогодні на прес-конференції по завершенні першого дня засідання Ради міністр з питань внутрішніх справ Польщі Яцек Чіхочкі і комісар ЄС з питань внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем.
"Ми підготували компроміс, який, здавалося, задовольнив усіх, однак нам не вдалося досягти одностайності", - заявив польський міністр.
"Я відчуваю розчарування", - зазначила комісар ЄС.
Мальмстрем підкреслила, що Єврокомісія підтримувала запропонований Польщею компроміс, однак після тривалих обговорень між країнами-членами ситуація не змінилася.
Як повідомляв УНІАН, 9 грудня Європейська Рада (саміт глав держав і урядів країн - членів ЄС) підтримав приєднання Болгарії та Румунії до Шенгену і запросив Раду ЄС схвалити відповідні рішення. При цьому Європейська Рада заявила про готовність у разі потреби повторно розглянути питання про членство Болгарії та Румунії в Шенгені на засіданні в березні наступного року.
Сьогодні проти приєднання цих двох країн виступають Нідерланди, які вважають, що в Болгарії і Румунії недостатньо ведуть боротьбу з корупцією.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас