Договір про створення Apple продано на аукціоні майже за 1,6 мільйона доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Договір про створення Apple продано на аукціоні майже за 1,6 мільйона доларів

186
Установчий договір про створення компанії Apple пішов у вівторок, 13 грудня, з молотка на торгах аукціонного дому Sotheby`s за ціною в 1,59 мільйона доларів - в десять разів вище оціночної вартості.
Очікувалося, що тристорінковий договір, датований 1976 роком, а також підписаний 11 днів потому документ про виключення одного із партнерів компанії зі складу її засновників, будуть продані за 150 тис доларів, передає ИТАР-ТАСС.
У документі зазначено, що засновники Apple Стів Джобс і Стів Возняк отримають по 45% акцій компанії, а Рональду Уейну, який склав його, призначаються 10% акцій. Через кілька днів Уейн вирішив відмовитися від участі в діяльності молодої компанії і отримав 800 доларів, а пізніше - ще 1,5 тис доларів як компенсацію за вихід з Apple. За оцінками експертів, його 10-відсоткова частка сьогодні коштувала б близько 2 млрд доларів.
У 1984 році Джобс покинув свій пост в компанії внаслідок розбіжностей у раді директорів, але повернувся до її лав в 1996 році, зумівши перетворити Apple на одну з передових світових корпорацій. Його колишній партнер по бізнесу Рональд Уейн продав оригінали установчих документів приватному колекціонеру в 1994 році.
У лот входила також поправка до договору, теж датована квітнем 1976 року. Як повідомив Sotheby`s, володарем всіх трьох документів став анонімний покупець, який брав участь у торгах по телефону.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас