Україна замість цукру буде виробляти біопаливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна замість цукру буде виробляти біопаливо

Аграрний ринок
866
Україна планує переорієнтувати свою цукрову галузь на виробництво біопалива. Про це на прес-конференції заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.
"Сьогодні є доручення прем'єр-міністра України - переорієнтувати галузь з вирощування цукрових буряків на виробництво біопалива. І ми цим зараз займаємося, тому що від енергоносіїв ми імпортозалежні", - сказав міністр.
Як повідомляє УНІАН, Присяжнюк також зазначив, що за структурою посівів Україна повинна засівати цукровим буряком близько 1 млн. га, що дозволить виробляти 60 млн. тонн цукрових буряків, у той час як для внутрішніх потреб і виробництва цукру Україні необхідно максимум 17 -18 млн. тонн цукрових буряків. "Тобто, 40 млн. тонн ми повинні направити на біопаливо. 40 млн. тонн цукрових буряків - це 4 млн. тонн біопалива. Я вважаю, що цю програму почавши, ми через 4-5 років повинні досягти цього рівня, якщо наш цукор не потрібен на зовнішніх ринках", - сказав міністр.
Він також зазначив, що на сьогоднішній день Україна не може знайти зовнішніх ринків для свого цукру, незважаючи на те, що претензій до його якості немає.
Присяжнюк підкреслив, що він не розуміє, чому Російська Федерація досі не знімає мито на імпорт українського цукру, хоча це питання обговорюється на всіх зустрічах. "Ми чітко розуміємо, що зовнішнього ринку для цукру поки немає", - сказав міністр. Він зазначив, що в угоді про зону вільної торгівлі з Європейським союзом прописані досить хороші обсяги для імпорту українського цукру, та міністр висловив сподівання, що надалі експорт цукру в ЄС не буде зупинятися регуляторними методами і бар'єрами, як це зараз відбувається щодо м'яса птиці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас