Мінсоцполітики: Немає коштів, щоб повністю виплатити пільги дітям війни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики: Немає коштів, щоб повністю виплатити пільги дітям війни

Казна та Політика
383
У повному обсязі виплатити пільги, передбачені законом про дітей війни, неможливо. Про це під час прямої лінії в Клубі Кабінету міністрів повідомив перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага, повідомив УНН.
"Те, що стосується дітей війни. Те, що платили, платити будуть. У повному обсязі їх виплачувати неможливо", - зазначив чиновник.
Він уточнив, що на це у держави немає коштів.
"На сьогоднішній день і в найближчому майбутньому питання про повне виконання цього законодавства фінансово неможливе", - підсумував Василь Надрага.
Нагадаємо, Закон України "Про соціальний захист дітей війни" (із змінами) набрав чинності з 1 січня 2006 року. Зокрема, документом передбачена виплата громадянину України, який має відповідний статус, допомоги з тимчасової непрацездатності в розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи. Безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських маршрутів у межах області (Автономної Республіки Крим) за місцем проживання. Також діти війни мають право на 25-відсоткову знижку при платі за користування комунальними послугами та надбавку до пенсії в розмірі 10% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас