Бундесбанк згоден кредитувати МВФ за умови участі інших країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бундесбанк згоден кредитувати МВФ за умови участі інших країн

Валюта
177
Німецький Центробанк буде кредитувати Міжнародний валютний фонд (МВФ) для боротьби з кризою єврозони, тільки якщо інші країни Євросоюзу (ЄС) або поза ним будуть робити те ж саме. Про це повідомляє Reuters.
У листі міністру фінансів Німеччини Вольфгангу Шойбле, який опинився в розпорядженні Reuters, президент німецького Центробанку Йенс Вайдманн і член ради керуючих Андреас Домбрет перерахували умови, при яких банк буде надавати кредитування МВФ.
Лідери Євросоюзу схвалили на саміті в минулу п'ятницю створення нової угоди посиленої інтеграції між країнами єврозони, а також надання 200 мільярдів євро МВФ для допомоги країнам-боржникам єврозони.
Бундесбанк повідомив, що надасть додаткові двосторонні кредити на суму до 45 мільярдів євро за запитом МВФ.
"Передбачається, що країни Євросоюзу візьмуть участь у фінансуванні відповідно до їх квот в МВФ", - повідомляється в листі від 9 грудня.
"Крім цього, Бундесбанк припускає, що країни поза МВФ також зроблять значний вклад у збільшення коштів МВФ", - повідомляється в листі.
Німецький Центробанк від коментарів відмовився.
Джерело, близьке до глави Бундесбанку, повідомило, що банк буде уважно стежити за реакцією інших центробанків, зокрема Банку Англії, Франції, ФРС США і Народного банку Китаю.
Центробанк Німеччини також підкреслив у листі, що процедура МВФ пов'язана з певними ризиками. Через те, що МВФ є кращим кредитором, це посилить ризики для інших кредиторів, повідомив Бундесбанк.
"У випадку з Європою, варто зазначити, що ризики для інших міждержавних рятувальних кредитів можуть значно зрости", - повідомляється в листі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас