В Україні хочуть саджати на 8 років за спам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть саджати на 8 років за спам

Кримінал
5364
Депутат Верховної Ради України від Партії регіонів Володимир Олійник запропонував ввести кримінальну відповідальність за розсилку спаму, яка спричинила порушення прав, свобод і законних інтересів.
Законопроект містить статтю, яка може ввести в Кримінальний кодекс відповідальність за порушення правил здійснення масових розсилок електронних повідомлень.
Так, за порушення правил здійснення таких розсилок, що спричинило умисне істотне порушення реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних або юридичних осіб, державних або громадських інтересів, пропонується накладати відповідальність у вигляді штрафу від 17 тис. гривень до 34 тис. грн, або обмеження волі на термін від 2 до 5 років, або у вигляді позбавлення волі на термін до трьох років.
Якщо ж такі дії спричинили тяжкі наслідки, то покаранням вже може стати позбавлення волі на термін до 8 років.
Одночасно з цим автор пропонує прибрати з КК статті, що передбачають відповідальність за незаконне розголошення лікарської таємниці, таємниці медогляду, порушення таємниці голосування, порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, таємниці усиновлення; статтю 182, яка передбачає відповідальність за порушення недоторканності приватного життя, і низку інших статей.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас