Аналітики: У 2012 році ВВП України зросте на 4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: У 2012 році ВВП України зросте на 4%

Казна та Політика
245
Експерти з компанії Трійка Діалог Україна прогнозують, що ВВП країни зросте в наступному році на 4%.
"Невизначеність навколо нових умов газової угоди і європейська боргова криза ускладнюють прогнозування. Поки наш прогноз темпу зростання ВВП в 2012 року дорівнює 4,0%, але ми не відкидаємо, що, якщо зовнішня ситуація погіршиться ще сильніше, а влада продовжуватиме таргетувати курс гривні в умовах наростаючого подвійного дефіциту, то фактичний результат може виявитися значно гіршим", - йдеться в повідомленні аналітиків Трійки, яке є в розпорядженні Корреспондент.biz.
Експерти зазначили, що в останні місяці підтримку економічним показникам України надав багатий урожай: він допоміг призупинити сильне сповільнення темпів зростання експортно-орієнтованих галузей.
За їхніми словами, труднощі, з якими зараз стикається українська економіка, багато в чому нагадують ситуацію в четвертому кварталі 2008 року. Однак на відміну від 2007-2008 рр., зараз ознак перегріву економіки немає.
Нагадаємо, що раніше експерти, опитані Reuters, стверджували, що чекають зростання ВВП на рівні 3,8%. Зростання валового внутрішнього продукту України в 2012 році сповільниться до 3,8% з очікуваних за підсумками 2011 року 4,8% через зростання ризиків глобальної рецесії, обмеженого кредитування реального сектора українськими банками і скорочення врожаю зернових, заявили вони.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас