Точка зору: Дмитро Фірташ створює в Україні "паралельний" уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Дмитро Фірташ створює в Україні "паралельний" уряд

2335
Власник Group DF Дмитро Фірташ може одержати у своє розпорядження такий інструмент впливу на українців, який навіть не снився нинішньому уряду, вважає політолог Вадим Карасьов.
Коментуючи активність Фірташа на з'їзді Федерації роботодавців України минулого тижня, Карасьов заявив, що олігарх фактично зробив заявку на те, щоб очолити клас національної буржуазії, який поступово створюється в Україні. "В даному випадку, фактично мова йде про створення "паралельного" уряду в Україні", - зазначив експерт.
Політолог вважає, що в нинішніх умовах така консолідація навколо себе роботодавців-капіталістів теоретично може стати для нього навіть більш ефективним ресурсом, ніж, наприклад, політична партія. "Перспективність роботи в цій ніші доводить, зокрема, досвід Німеччини. У ФРН соціальні позиції промисловців, інших представників бізнес-середовища є надзвичайно потужними. Де-факто вони навіть впливовіші від партій і мають можливість лобіювати необхідні для себе рішення на найвищому рівні", - підкреслив Карасьов.
А координатор громадського руху "Громадський спротив" Олександра Кужель заявила: "В очах людей, які були на з'їзді, я не побачила великого ентузіазму. Люди були насторожені. Вони вичікують. Упевненості не вистачає. Проблема полягає в тому, що зазвичай у час "смути", народних хвилювань бізнес втрачає дуже багато".
Кужель зазначила, що українські об'єднання роботодавців - "це дуже ласий шматочок". "Там накопичуються величезні ресурси, мільярди гривень. Ці соцфонди звичайно функціонують з великим профіцитом (принаймні, так було до кризи)", - резюмувала Кужель.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас