Фільм "В бой идут одни старики" перевірять на авторські права — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фільм "В бой идут одни старики" перевірять на авторські права

143
Генеральна прокуратура поінформувала адміністрацію президента України Віктора Януковича про те, що почалася перевірка щодо дотримання авторських прав щодо фільму Леоніда Бикова "В бой идут одни старики".
Про це повідомила радник президента Ганна Герман.
"Сьогодні в адміністрацію президента надійшла відповідь з Генпрокуратури, прокурору міста Києва доручено детально перевірити факти щодо ймовірного порушення "Трейд Інтертеймент" чинного законодавства у сфері авторського права щодо фільму Леоніда Бикова "В бой идут одни старики", - сказала Герман.
За її словами, прокурор повинен буде проінформувати адміністрацію президента про результати перевірки.
Дочка режисера картини Мар'яна Бикова веде судовий розгляд з компанією "Трейд Інтертеймент", яка розфарбувала картину, наполягаючи на тому, що колоризація спотворила зміст оригінального твору. У той же час Київська кіностудія імені Довженка висувала претензії до творців кольорової версії, вважаючи порушеними свої права при проведенні роботи.
"Трейд Інтертеймент" в 2008 році виграла тендер на розфарбовування картини Бикова "В бой идут одни старики", що проводився Держкіно України. 9 травня 2009 відбулася прем'єра колоризованої версії "В бой идут одни старики" в Росії і в Україні.
Голосіївський суд Києва в травні поточного року задовольнив позов Мар'яни Бикової, визнавши розфарбовану версію картини такою, що спотворює її початковий зміст. Суд постановив знищити всі копії кольорової версії фільму в Україні та стягнути на користь дочки режисера Бикова символічну 1 гривню. Режисер кольорової версії стрічки Ігор Лопатьонок вважає це рішення необґрунтованим, винесеним в результаті проведення некваліфікованої експертизи і таким, що підлягає скасуванню судом апеляційної інстанції, куди подана відповідна скарга.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас