Саркозі: Відтепер існують дві Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі: Відтепер існують дві Європи

Казна та Політика
1542
Відмова Британії від підписання нового договору про створення бюджетного пакту розділила єдину Європу на дві, заявив президент Франції Ніколя Саркозі в інтерв'ю виданню Le Monde.
"Відтепер існують дві Європи. Одна виступає за більшу солідарність, за регулювання. Інша керується лише логікою ринку", - заявив Саркозі, передає ИТАР-ТАСС.
Разом з тим президент Франції переконаний, що Великобританія - це важливий стратегічний партнер республіки. Той факт, що в нинішній ситуації Париж вибрав зближення з Берліном, є прямим наслідком кризи в єврозоні, впевнений французький президент.
"Троїстий альянс Берліна, Лондона і Парижа мав би сенс, якби мова йшла про кризу Європейського союзу. Але це не так. Це криза євро", - зазначив Саркозі.
Він нагадав, що Париж і Лондон діяли спільно під час військового втручання в Лівії. Дві держави об'єднує, зокрема, співпраця в оборонній сфері та ядерній енергетиці.
Нагадаємо, 9 грудня на саміті в Брюсселі європейські лідери домовилися про створення бюджетного пакту, до якого увійдуть 17 країн зони євро і шість держав Євросоюзу. Британія ж відмовилася підписувати новий договір.
Тим часом деякі європейські політики визнали, що рішення Кемерона піде на користь Євросоюзу. Так, колишній прем'єр-міністр Італії і колишній голова Єврокомісії Романо Проді заявив, що відмова Лондона підписувати нову угоду була необхідна.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас