Нафта дешевшає на підсумках саміту ЄС і прогнозі Moody’s — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на підсумках саміту ЄС і прогнозі Moody’s

Енергетика
466
Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку під час торгів понеділка, що пов'язано з підсумками саміту ЄС, що пройшов 8-9 грудня в Брюсселі, а також з прогнозом цін на нафту міжнародного рейтингового агентства Moody's, свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку знизилася на 0,12 долара або на 0,12% - до 99,29 доларів за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent скоротилася на 0,30 долара або на 0,28% - до 108,32 долара за барель.
Міжнародне рейтингове агентство Moody's раніше опублікувало прогноз ціни на нафту в 2012 році, згідно з яким вартість американської легкої нафти марки WTI (Light Sweet Crude Oil) складе 90 доларів за барель, а північноморської нафтової суміші марки Brent - 95 доларів за барель.
Європейським політикам у п'ятницю на саміті в Брюсселі не вдалося домогтися згоди всіх країн ЄС на участь у новому об'єднанні, яке пропонують створити Німеччина і Франція, - в "союзі бюджетної стабільності", на основі бюджетного договору, що передбачає посилення контролю за витрачанням бюджетних коштів та обсягами держборгу. Крім Великобританії, яка відмовилася від участі в новому об'єднанні, країни ЄС, що не входять в єврозону, заявили, що їм для прийняття рішення необхідні консультації зі своїми парламентами.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас