Мінфін Великобританії: Становище євро після саміту ЄС покращилося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Великобританії: Становище євро після саміту ЄС покращилося

Валюта
537
Лідери країн єврозони змогли підтримати євро, домовившись підписати угоду про більш тісну економічну інтеграцію всередині блоку за підсумками саміту Європейського Союзу, що відбувся 9 грудня 2011 р. в Брюсселі, висловив сьогодні свою думку міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн. Як передає BBC, міністр зазначив, що для стабілізації євро від європейських лідерів будуть потрібні додаткові зусилля.
За словами міністра фінансів, після саміту в Брюсселі становище євро покращилося. "Я думаю, що зараз справи йдуть краще, ніж до цього, тому що тепер європейські країни почнуть координувати свою бюджетну політику, що в нинішній ситуації необхідно для підтримки євро", - сказав Осборн, підкресливши, що цих зусиль все одно поки недостатньо, щоб змусити євро працювати більш ефективно. Відповідно до думки глави британського Мінфіну, для вирішення проблем необхідно підвищити конкурентоспроможність всієї європейської економіки в світовому масштабі.
Осборн підтримав позицію прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона, який відмовився на саміті в Брюсселі приєднуватися до нової угоди, яка передбачає внесення змін в європейські конвенції, не отримавши гарантій безпеки для сектора фінансових послуг Великобританії. За словами глави британського Мінфіну, приєднання до подібної угоди не відповідає інтересам країни.
Нагадаємо, за підсумками саміту країни-члени ЄС домовилися про укладення нової угоди, умови якої стануть частиною національних законодавств. Договір підпишуть представники усіх 17 держав, що входять до єврозони, і ще 9 країн Євросоюзу, де в обігу перебувають національні валюти. Таким чином, до договору приєднаються всі країни ЄС, окрім Великобританії.
Осборн не погодився з поширеною думкою, що Великобританія втратить вплив у ЄС, якщо не погодиться приєднатись до угоди. "Ми захистили фінансовий сектор Великобританії та переробну промисловість країни від несприятливих наслідків європейської інтеграції. У разі підписання угоди, ми б відчули на собі всю міць Європейської комісії, Європейського суду та інших установ, які контролюють дотримання європейських конвенцій і можуть використовувати їх як інструмент тиску на Великобританію, змушуючи її нехтувати своїми інтересами. Ми не могли дозволити цьому статися", - уклав глава британського Мінфіну.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас