Пільги хочуть давати тільки малозабезпеченим депутатам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пільги хочуть давати тільки малозабезпеченим депутатам

Казна та Політика
2069
Міністерство соціальної політики має намір розробити законопроект, що передбачає надання пільг, зокрема, депутатам Верховної Ради, прокурорам і суддям тільки якщо дохід на члена їх сім'ї не перевищує прожиткового мінімуму.
Про це написав віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко у своїй статті в тижневику "Дзеркало тижня".
"Найближчим часом Мінсоцполітики внесе законопроект, який передбачає, що пільги народним депутатам, депутатам місцевих рад, прокурорам, суддям, представникам силових структур та іншим категоріям пільговиків будуть надаватися тільки в тому випадку, якщо дохід на члена сім'ї цієї людини не буде перевищувати прожиткового мінімуму. Це теж великий резерв для економії", - зазначає Тігіпко.
За його словами, такі ініціативи неминуче наштовхнуться на жорсткий опір і критику бюрократичного апарату, але зазначає, що такий опір потрібно долати.
"Якщо ми говоримо про скорочення витрат і підвищення податкового навантаження на багатих, то перш за все потрібно починати з себе", - вважає віце-прем'єр.
За словами Тігіпка, на сьогодні серед багатьох українців не тільки бізнесмени, але і величезна кількість чиновників різного рівня.
"За нашими підрахунками, зараз тільки 23% коштів, що виділяються з бюджету на соціальні пільги, отримують бідні люди", - зазначив він.
Він також припускає, що податок на багатство в Україні буде вводитися тимчасово, на 5 років, як один із заходів, які допоможуть вчасно виплачувати пенсії, збалансувати бюджет.
Зазначимо, що голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за обмеження пільг депутатів Ради шляхом прийняття державного бюджету на 2012 рік.
Фракція Партії регіонів у Верховній Раді виступає за скасування статей витрат на пільги депутатів парламенту в державному бюджеті на 2012 рік
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас