Уряд змінить принцип нарахування грошей породіллям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд змінить принцип нарахування грошей породіллям

Казна та Політика
880
Уряд хоч і відкликав з Ради сумновідомий законопроект про врізання виплат для породіль - однак від ідеї навести лад у допомогах - не відмовився. Їх повинні отримувати лише малозабезпечені сім'ї. В яких дохід на одну людину не дотягує до прожиткового мінімуму. Нині це тисяча гривень. Кого можуть торкнутися урядові новації?
Уряд хоче змінити принцип нарахування грошей породіллям. Платити тільки тим, хто потребує допомоги. Хочуть враховувати доходи всіх членів сім’ї. І це обов'язково слід підтвердити довідкою про доходи. Щоб багаті люди не стояли в черзі за соцдопомогою.
Віктор Корж, народний депутат України:
"Жодна країна із сорока шести мільйонним населенням не має 13 мільйонів пільговиків у яких на руках 23 мільйони посвідчень. Ми маємо цілу категорію людей, які отримують соціальні пільги по різним номінаціям. Практично у нас велика кількість працездатного населення стали соціальними клієнтами".
Подібне нововведення може торкнутися також одиноких батьків. Приміром мама з двома дітьми повинна заробляти менше двох тисяч гривень. Щоб претендувати на допомогу. І тоді на кожну дитину держава виділить близько чотирьохсот гривень на місяць. Якщо дохід вище - допомозі - зась
Алла Александровська, народний депутат України:
"Человек который получает доходы сотни тысяч. Помощь на ребенка сто тридцать гривен. Будет ли молодая женщина, которая получает доход от дивидендов. Будет ли она бегать за теми бумажками по отделам субсидий, чтобы потом получать сто тридцать гривен".
В економічній вигоді для держави від подібних новацій експерти сумніваються. Запевняють: держбюджет витрачає на батьків-одинаків не так уже й багато. Введення більш жорсткого контролю за соцвиплатами - вимога Міжнародного валютного фонду, кажуть фахівці. Який наполягає на наданні адресної допомоги населенню.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас