Азаров: Тіньовий товарооборот займає 40% внутрішнього ринку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Тіньовий товарооборот займає 40% внутрішнього ринку України

Казна та Політика
492
Тіньовий товарооборот займає 40% внутрішнього ринку України, стверджує прем'єр-міністр України Микола Азаров.
Відкриваючи засідання уряду в середу, він зазначив, що майже на 29% внутрішнього ринку України працюють юридичні особи, ще 31% займають "спрощенці" і 40% "внутрішнього ринку товарообороту припадає на організований тіньовий ринок товару".
За словами Азарова, така тенденція призводить до появи на внутрішньому ринку безлічі неякісних продуктів харчування, зокрема, в ніші дитячих продуктів харчування, дитячих іграшок, предметів одягу.
Азаров повідомив про випадок у Феодосії, що стався напередодні, коли ТОВ ВКБ "Даля-ЛТД" здійснювало поставки в дитячий садок продуктів харчування, які не відповідали необхідним стандартам якості.
"І нікому не було до цього діла: ні міській владі, ні управлінню освіти в даному регіоні", - зазначив прем'єр-міністр.
Він також повідомив, що державна інспекція продовжує здійснювати перевірки якості даної продукції згідно з приписами на припинення виробництва. Разом з тим, прем'єр відзначив, посилаючись на дані громадських організацій, які підприємства продовжують здійснювати свою діяльність, навіть після отримання відповідних приписів інспекції.
"Я вважаю, що чиновники, які до цього причетні, сьогодні повинні вийти зі своїх крісел і відповідати за законом", - заявив Азаров.
Крім того, прем'єр-міністр доручив представнику Генеральної прокуратури України взяти на особистий контроль і здійснити перевірки за даними фактами порушення законодавства.
Азаров повідомив, що наступного тижня уряд розгляне низку змін до українського законодавства, що стосується норм виробництва продуктів харчування і контролю їх якості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас