Кузьмін: Тимошенко особисто заподіяла ушкодження офіцеру СБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кузьмін: Тимошенко особисто заподіяла ушкодження офіцеру СБУ

Кримінал
2586
Генеральна прокуратура України зараз розслідує три кримінальні справи стосовно колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Ще шість справ розслідує Державна податкова служба, і одну справу - СБУ.
Про це в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні" заявив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін, відповідаючи на запитання, скільки всього справ порушено проти Тимошенко.
"Перша - за фактом організації в 2003 році передачі хабара суддям Верховного суду України з метою винесення необхідних їй рішень", - сказав заступник генпрокурора.
"Друга - за фактом перевищення влади - Тимошенко, будучи народним депутатом України, з групою депутатів у 2003 році увірвалася до будівлі київського СІЗО №13. І не тільки перешкоджала нормальній роботі установи, загрожувала співробітникам СІЗО, а одному з них, офіцеру, особисто сама заподіяла тілесні ушкодження", - додав він.
"Третя - за фактом перевищення службових повноважень на посаді прем'єр-міністра України - у нецільовому використанні 200 мільйонів євро, отриманих від продажу квот парникових газів у рамках Кіотського протоколу. З цією справою об'єднано і справу про придбання за завищеними цінами автомобілів "Опель Комбо" під виглядом медичного обладнання. Незаконні відстрочки оплати митних платежів до бюджету на суму близько 68 мільйонів гривень", - зазначив заступник генпрокурора.
Також Кузьмін додав, що "в Державній податковій службі розслідується шість кримінальних справ за звинуваченням Тимошенко: в ухиленні від сплати податку з фізичної особи в 1997-1999 роках; в організації приховування валютної виручки, розкраданні бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування податку на додану вартість тощо. Всі - економічної спрямованості на кілька десятків мільйонів".
"Ну і СБУ проводить досудове слідство за фактом замаху Юлією Володимирівною на розтрату бюджетних коштів в сумі 405 мільйонів доларів. Це коли борги її компанії перед міністерством оборони РФ вони з Лазаренком намагалися перекласти на плечі держави", - сказав заступник генпрокурора.
Нагадаємо, 11 жовтня Печерський районний суд Києва визнав Тимошенко винною в перевищенні влади при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році і засудив її до семи років позбавлення волі. В даний час Апеляційний суд розглядає скаргу захисту Тимошенко.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас