Нафта торгується різноспрямовано в очікуванні статданих щодо запасів сировини в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується різноспрямовано в очікуванні статданих щодо запасів сировини в США

Енергетика
103
Світові ціни на нафту демонструють змішану динаміку в процесі торгів середи на тлі очікування інвесторами тижневих даних щодо комерційних запасів у США, а також побоювань введення заборони на імпорт сировини з Ірану Євросоюзом. Про це свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку підвищилася на 0,18 долара, або на 0,18%, - до 101,46 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent впала на 0,05 долара, або на 0,05%, - до 110,75 долара за барель.
Як заявив напередодні єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер, ЄС близький до підписання угоди про заборону на імпорт іранської нафти. «Ціни на нафту зростають через напруженість між Іраном і Заходом», - вважає європейський глава Citigroup з досліджень в області енергетики Сет Клайнман, якого цитує агентство Bloomberg.
У середу Міненергетики США опублікує дані щодо комерційних запасів нафти за минулий тиждень. Як очікують аналітики, вони продемонструють зниження запасів на 1,25 млн барелів. У той же час, за неофіційною статистикою Американського інституту нафти, запаси пального зросли на 875 тис. барелів, а дистилятів - на 1,68 млн барелів, що сповільнює позитивну динаміку котирувань «чорного золота».
За словами аналітика Fat Prophets в Сіднеї Девіда Леннокса, вплив на ціни ресурсу робить також політична нестабільність у Кувейті, де 28 листопада пішов у відставку уряд на чолі з шейхом Нассер аль-Мухаммедом ас-Сабахом. Причиною для цього послужили звинувачення на адресу Кабінету міністрів і його голови в корупції і використанні державних коштів в особистих цілях. Напередодні Емір Кувейту шейх Сабах аль-Ахмед ас-Сабах розпустив парламент країни. Точна дата виборів нового парламенту поки невідома.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас