Резервний банк Австралії знизив відсоткову ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резервний банк Австралії знизив відсоткову ставку

Казна та Політика
208
Резервний банк Австралії (Reserve Bank of Australia, ЦБ країни) знизив у вівторок основну відсоткову ставку на 0,25 відсоткового пункту - до 4,25%, повідомляється в прес-релізі регулятора.
Рішення набирає чинності з 7 грудня. Таким чином, це друге зниження ставки за останні два місяці. Раніше ЦБ країни прийняв аналогічне рішення 1 листопада - тоді ставка була також знижена на 0,25 відсоткового пункту - до 4,5%.
"Зростання глобальної економіки в поточному році сповільнилося після сильної позитивної динаміки у 2010 році. Деякі фактори сповільнення виявилися тимчасовими, і вже з середини року зростання економіки США і більшості азіатських держав прискорився. У той же час відбувається подальше падіння економічних темпів у Китаї. Торгівля в Азії зараз перебуває під впливом зниження економічної активності в Європі", - йдеться в документі.
Як повідомляє регулятор, рівень безробіття в країні перебуває поблизу позначки 5%, а прогноз щодо інфляції в Австралії на 2012-2013 роки передбачає збереження показника в межах 2-3% виходячи із зразкового прогнозу цін на нафту. "Зростання кредитоспроможності залишається невисоким, а ціни на активи за останні місяці знизилися. Обмінний курс демонстрував нестабільність, проте продовжує залишатися на рівні історичного максимуму", - зазначають керівники ЦБ Філліп Лови і Гай ДеБелло.
"Рада (керуючих) продовжить приймати необхідні рішення для стимулювання стабільного зростання і зниження темпів інфляції з плином часу", - сказано в прес-релізі австралійського ЦБ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас