Монті: Без нового антикризового пакету Італія піде шляхом Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монті: Без нового антикризового пакету Італія піде шляхом Греції

Казна та Політика
224
Без прийняття чергових антикризових заходів, які Рада міністрів Італії схвалила в неділю ввечері, країна могла піти по грецькому шляху, заявив італійський прем'єр-міністр Маріо Монті.
"Без цього пакета (антикризових заходів) Італія потрапить у ситуацію, аналогічну тій, в якій опинилася Греція. До останньої ми відчуваємо велику симпатію, але не хочемо брати з неї приклад", - сказав глава уряду Італії на прес-конференції для іноземних журналістів.
Монті також зазначив, що його країна знаходиться в "важкій кризі" і що необхідно докласти всіх зусиль, щоб врятувати її.
Прем'єр-міністр висловив упевненість, що парламент підтримає ці антикризові заходи.
Радмін Італії на засіданні в неділю ухвалив черговий пакет заходів, спрямованих на боротьбу з кризою і досягнення збалансованого бюджету в 2013 році, в розмірі 24 млрд євро. Відразу після схвалення урядом цього документа Монті назвав його декретом з порятунку Італії.
Згідно зі схваленими заходами, які ще повинні бути затверджені обома палатами національного парламенту, пріоритетом для уряду є боротьба з ухиленням від сплати податків, стимулювання економічного зростання і конкуренції, а також скорочення державних витрат на утримання політичного та адміністративного апарату.
Сам глава уряду в зв'язку з цим вирішив відмовитися від своєї зарплати прем'єр-міністра і міністра економіки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас