Експерт: Зростання цін на нафту пов'язане, зокрема, зі зростанням напруги у відносинах Ірану і Заходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зростання цін на нафту пов'язане, зокрема, зі зростанням напруги у відносинах Ірану і Заходу

Енергетика
124
Ціни на нафту в понеділок продовжили підвищуватися, через те, що зростання напруги в стосунках між Іраном і Заходом підвищило ризик перебоїв у поставках сировини з п'ятого у світі експортера "чорного золота", вважає голова досліджень Mirae Asset Management у Гонконгу Гордон Кван, передає Reuters.
Експерт зазначив, що нафта Brent подорожчала на 51 цент до 110,45 дол./бар., барель нафти WTI виріс у ціні на 52 цента до 101,48 дол./бар.
"Нафтотрейдери закладають в ціни 20-відсоткову ймовірність збройного конфлікту з Іраном, який може виштовхнути ціни вище 200 дол./бар., тому вони зараз купують страховку. Ринок також чекає зустрічі ОПЕК 14 грудня, враховуючи недавні "яструбині" заяви про необхідність підвищити видобуток, незважаючи на високі ціни", - зазначив він.
За словами Квана, Іран навряд чи підтримає план наростити видобуток на зборах Організації країн експортерів нафти у Відні наступного тижня, через що ОПЕК може виявитися не в змозі збільшити виробництво на тлі високих цін на енергетичну сировину, що загрожують зіштовхнути світову економіку в рецесію.
Нагадаємо, суперечки навколо ядерної програми Тегерана розпалилися на вихідних, після того як іранські ЗМІ повідомили про те, що армія країни збила безпілотний літак-розвідник США, хоча представник Вашингтона не підтвердив цю інформацію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас