У січні Монголія може розмістити випуск доларових держоблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У січні Монголія може розмістити випуск доларових держоблігацій

Казна та Політика
185
Перший в Монголії випуск державних облігацій, номінованих в іноземній валюті, у наступному місяці планує розмістити влада країни.
Як повідомив Bloomberg, залучені в результаті розміщення кошти будуть направлені на проекти в галузі енергетики та розвитку залізничної інфраструктури для експорту сировини, що добувається на території країни, у тому числі вугілля.
Банк розвитку Монголії затвердив середньострокову програму із залучення $600 млн за підтримки міністерства фінансів країни і ING Groep. За даною програмою, Банк розвитку Монголії може здійснити першу емісію п'ятирічних єврооблігацій, номінованих у доларах США, в січні або лютому наступного року, сказала агентству головний виконавчий директор монгольського банку Болормаа Лувсандорж.
У 2010 році Монголія відмовилася від залучення $1,2 млрд на закордонних ринках. Однак тепер уряду країни довелося повернутися до цього питання, оскільки зростання курсу нацвалюти - тугрика знижує доходи від експорту міді та вугілля, а бюджетний дефіцит Монголії наближається до 10% ВВП.
Зростання ВВП Монголії, за оцінками Міжнародного валютного фонду (МВФ), прискориться з 6,1% в 2010 році до 10% в 2011 році через швидкий розвиток вугільної галузі. При цьому темпи інфляції, яку влада країни намагається втримати на рівні не вище 10%, можуть до кінця поточного року досягти 20%.
У найближчі роки економічне зростання в країні буде залежати від розробки родовищ "Ою Толгой" (мідь і золото) і "Таван Толгой" (вугілля). До 2020 року, коли "Ою Толгой" вийде на повну потужність, воно буде забезпечувати до 30% ВВП Монголії.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас