Литвин: Ми не ввійдемо в новий рік без прийняття бюджету-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Ми не ввійдемо в новий рік без прийняття бюджету-2012

Казна та Політика
202
Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що Верховна рада України прийме державний бюджет на 2012 рік до кінця нинішнього року. "Ми не ввійдемо в новий рік без прийняття бюджету, тому що ви ж прекрасно розумієте, що для уряду вигідно, щоб не було бюджету на наступний рік - тоді вони витрати здійснюють на одну дванадцяту попереднього року", - сказав Литвин.
Він зазначив, що в такому випадку фінансування буде набагато нижчим, ніж треба, тим більше, що ніяких витрат на розвиток і на капітальні питання в такому випадку не передбачається. "Тому ми не зможемо дозволити собі таку розкіш. Це розуміє і уряд, і це розуміють усі", - зазначив Литвин.
Спікер українського парламенту також додав, що дотримується принципу: "краще незавершений бюджет, ніж відсутність взагалі бюджету". Литвин нагадав, що ухвалення бюджету затримується через газові переговори з Росією, проте підкреслив, що вони підходять до завершення: "Все вже на виході". Голова Верховної Ради припустив, що нова ціна на російський газ буде прийнятною.
Спікер також зазначив, що роботи у Верховній Раді до кінця року буде багато, і вона буде "надзвичайно активною".
Як повідомлялося, законопроект про держбюджет 2012 був прийнятий в першому читанні 20 жовтня.
У листопаді лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив сподівання, що проект державного бюджету України на 2012 рік Кабінет міністрів подасть на розгляд парламенту через 4 дні після досягнення домовленостей з РФ про ціну на газ. У той же час, він відзначив, що в РФ найближчим часом відбудуться парламентські вибори, "і це не може відкладати відбиток на прийняття даного рішення".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас