Кемерон не бачить необхідності в зміні угод ЄС для виходу з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кемерон не бачить необхідності в зміні угод ЄС для виходу з кризи

Казна та Політика
126
Великобританія готова допомогти Євросоюзу вийти з кризи, проте, за словами прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона, зміни договору про влаштування ЄС для цього необов'язкові, передає Associated Press. Цю точку зору Кемерон висловив після зустрічі з Президентом Франції Ніколя Саркозі.
На думку Кемерона, країнам Євросоюзу необхідно переконати ринок в тому, що вони можуть самостійно вийти з кризи і прийняти необхідні зміни для підвищення конкурентоспроможності. "Для цього не потрібно радикальних змін в європейському законодавстві, але якщо вони будуть прийняті, я зроблю все необхідне, щоб захистити інтереси Великобританії", - заявив він.
Позиція Кемерона не збігається з позиціями Саркозі і канцлера Німеччини Ангели Меркель - лідерів двох найбільших європейських економік. Очікується, що Франція і Німеччина будуть просувати вимоги внести обмеження на перевитрату урядами коштів у європейське законодавство.
Саркозі не прокоментував свою зустріч з Кемероном. Проте раніше він заявляв, що Франція і Німеччина пропонують знайти способи "переглянути" європейське законодавство і організацію Євросоюзу на наступному європейському саміті.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас