Центробанки Європи нададуть допомогу жертвам боргової кризи через МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанки Європи нададуть допомогу жертвам боргової кризи через МВФ

Казна та Політика
158
Європейські центробанки зможуть направляти кошти на боротьбу з борговою кризою через Міжнародний валютний фонд (МВФ), повідомляє Bloomberg з посиланням на неназвані джерела. Таким чином, країнам єврозони з нестійким становищем може бути направлено до 200 млрд євро.
Дана пропозиція обговорювалася міністрами фінансів країн єврозони на зустрічі 29 листопада за участю голови ЄЦБ Маріо Драгі. Як вказує інформагентство, пропонована схема передбачає, що центробанки Європи надаватимуть кредити МВФ, а останній вже направлятиме їх жертвам боргової кризи.
Як вказує інформагентство, якщо схема буде прийнята, вона дозволить обійти норми ЄС. Відповідно до них, зокрема, ЄЦБ не може безпосередньо надавати кошти для погашення бюджетних дефіцитів країн, що входять до союзу.
На початку листопада на саміті «великої двадцятки» лідери країн G20 погодилися в разі необхідності розширити фінансування МВФ для боротьби з борговою кризою в єврозоні. До цього країни ЄС також домовилися збільшити до 1 трлн євро розмір Європейського фонду фінансової стабільності, з якого виділяється допомога учасникам єврозони.
Однак наприкінці листопада від ідеї розширити фонд до трильйона євро вирішено було відмовитися. Як писав Forbes, замість цього обговорювалося кілька схем, за рахунок яких фонд зможе залучати додаткові кошти.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас