Резолюція: Європарламент виступає за парафування Угоди про асоціацію з Україною в 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резолюція: Європарламент виступає за парафування Угоди про асоціацію з Україною в 2011 р.

Казна та Політика
1572
Європейський парламент висловлюється за якнайшвидше парафування Угоди про асоціацію з Україною - якщо можливо, до кінця нинішнього року - з тим, щоб ратифікувати її у разі відсутності перешкод до цього до кінця 2012 року.
Відповідне положення відображено у резолюції Європарламенту, прийнятій у четвер у Брюсселі на основі рекомендацій Раді ЄС, Єврокомісії та Європейської службі зовнішніх відносин.
"Досягти необхідного прогресу для якнайшвидшого парафування України та ЄС Угоди про асоціацію потрібно, якщо це можливо, до кінця 2011 року. У той же час, забезпечити виконання вимог, що містяться в резолюції парламенту від 27 жовтня 2011 року, щодо того, що ця важлива ініціатива в рамках Східного партнерства йде пліч-о-пліч із зобов'язаннями України в плані здійснення необхідних реформ та зміцнення демократичних цінностей, прав людини і верховенства права", - йдеться в документі.
Європарламент вважає за необхідне докладати зусиль, щоб Угода була підписана Радою ЄС у першій половині 2012 року, і підготувати документи, необхідні для її ратифікації Європейським та національними парламентами, до кінця 2012 року за умови, що "всі заклики щодо поваги верховенства права та інших вимог, викладених у резолюції ЄП від 27 жовтня, будуть виконані".
Європарламент знову висловлюється за проведення "нещодавно відкладеної зустрічі з Януковичем (президентом України Віктором Януковичем) напередодні саміту (саміт Україна-ЄС, запланованого на 19 грудня), бо її треба розглядати як важливу можливість для вирішення серйозних проблем і відновлення конструктивного діалогу, який може привести до парафування Угоди про асоціацію при наявності значного прогресу у вирішенні технічних і політичних перешкод, які все ще залишаються".
Відповідні рекомендації Раді ЄС, Європейській комісії та Європейській службі зовнішніх відносин підтримав раніше парламентський комітет з питань закордонних справ. Доповідачем рекомендацій виступив депутат Річард Легутко (група європейських консерваторів і реформаторів, Польща), співдоповідачем з економічної частини документа (щодо глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі) - Павло Залевський (група європейських народників, Польща).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас