Україна обговорює з Туреччиною техпитання проходження танкерів через Босфор до майбутнього LNG-терміналу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна обговорює з Туреччиною техпитання проходження танкерів через Босфор до майбутнього LNG-терміналу

Енергетика
181
Україна проводить консультації з Туреччиною з технічних питань проходження танкерів-газовозів до майбутнього LNG-терміналу через Босфор, повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Туреччині Сергій Корсунський під час презентації національних проектів України в Стамбулі у вівторок.
"Босфор відкритий для нас, відповідно до міжнародної конвенції. Однак протока дуже перевантажена, і чекати, що танкер буде проходити, наприклад, кожну п'ятницю, не можна. Був випадок, коли судна взагалі чекали місяць, поки припиниться шторм у Чорному морі", - сказав він.
За словами дипломата, через малу глибину і ширину деяких ділянок Босфору його проходження є технічно складним, перед протокою весь час стоїть черга з кораблів.
Проте, за словами глави Держагентства з інвестицій та управління проектами Владислава Каськіва, значних труднощів виникнути не повинно. "За рік через Босфор проходить 50 тис. кораблів, а нам потрібно 50-70", - зазначив він.
Як повідомлялося, попередній проект будівництва LNG-терміналу, конкурс на розробку ТЕО якого виграла компанія Socoin Ingenieria y Construccion Industria (Іспанія), передбачає постачання до 2014 року перших партій скрапленого газу в обсязі 2 млрд куб. м газу на рік, до 2015 року - доведення цих обсягів до 5 млрд куб. м, до 2017 року - до 10 млрд куб. м газу на рік.
Розглядається п'ять майданчиків для будівництва терміналу, зокрема, наземні: майданчик біля Одеського припортового заводу, майданчик біля нафтового терміналу ВАТ "Укртранснафта" (обидва майданчики перебувають у районі порту "Південний"), в районі Очакова (Миколаївська обл.), в береговій зоні Березанського лиману (Миколаївська обл.), а також офшорний СПГ (LNG) - термінал у районі Одеси.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас