Кузьмін: Апеляцію Тимошенко можуть розглянути до Нового року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кузьмін: Апеляцію Тимошенко можуть розглянути до Нового року

Кримінал
465
У Генеральній прокуратурі України сподіваються, що апеляційна скарга екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на винесений раніше вирок буде розглянута до Нового року.
Про це сьогодні в Брюсселі заявив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін.
"Ми сподіваємося, що апеляція буде розглянута в період грудня. Ми вважаємо, що до нового року процес буде завершений", - сказав він, відповідаючи на запитання іноземних журналістів.
Як повідомляє Інтерфакс-Україна, у зв'язку з цим перший заступник генпрокурора пояснив, що вирок може бути один з трьох варіантів: або скасований, або змінений, або залишений в силі. "Якщо вирок буде залишений в силі, він вступить в дію негайно, і Тимошенко стане особою, яка відбуває покарання", - пояснив процедурні моменти Кузьмін.
Він також дав ствердну відповідь на запитання про те, чи буде негайно звільнена Тимошенко в разі скасування винесеного раніше вироку.
Разом з тим, Кузьмін не зміг назвати конкретні терміни винесення рішення по апеляції Тимошенко до чи після саміту Україна - ЄС, який призначено на 19 грудня. "У які терміни буде розглядати апеляційний суд? Мені відповісти важко. Це в компетенції суду", - підкреслив він.
Нагадаємо, 11 жовтня Печерський суд визнав Тимошенко винною в перевищенні влади при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році і засудив її до семи років позбавлення волі. Пізніше було відновлено розслідування ще декількох кримінальних справ щодо Тимошенко, які стосуються діяльності компанії "Єдині енергетичні системи України".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас