Адвокат: Генпрокуратура готує проти Тимошенко нові звинувачення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат: Генпрокуратура готує проти Тимошенко нові звинувачення

Кримінал
767
Генпрокуратура готує обвинувачення за новими справами проти Юлії Тимошенко, стверджує народний депутат і захисник екс-прем'єра Сергій Сас. Про це повідомляє BBC.
"У Генеральній прокуратурі України ще є справи, які вже готуються до того, щоб пред'явити Юлії Володимирівні звинувачення за іншими статтями", - заявляє Сергій Сас. При цьому адвокат не уточнює, які справи маються на увазі і яких дій Юлії Тимошенко вони стосуються.
Зараз Тимошенко перебуває в СІЗО, куди її помістили 5 серпня, після рішення судді Печерського райсуду Києва Родіона Кірєєва про зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт.
11 жовтня Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко винною в перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив її до 7 років позбавлення волі. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити "Нафтогазу України" 1,516 млрд грн. Її апеляція щодо обвинувального вироку буде розглядатися в Апеляційному суді м. Києва 13 грудня.
Сьогодні під час зустрічі з Віктором Януковичем Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте сказала, що європейські країни розраховують на справедливий розгляд Апеляційним судом скарги захисників Тимошенко. Також за її словами, успіх запланованого на грудень саміту Україна-ЄС буде залежати від розгляду цих апеляційних скарг.
Зазначимо, прецедент утримання Тимошенко під вартою і винесення їй судом жорсткого вироку за одним зі звинувачень викликав величезний резонанс і негативну оцінку того, що відбувається, серед світової громадськості.
Сьогодні Президент України Віктор Янукович підкреслив, що кримінальна справа проти Тимошенко, за якою вона була засуджена Печерським судом, була порушена, не як відносно лідера опозиції, а як відносно екс-прем'єр-міністра.
Нагадаємо, Головне слідче управління Державної податкової служби України (ДПСУ) 10 листопада 2011 року пред'явило звинувачення екс-прем'єр-міністру, лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко в організації приховування валютної виручки в сумі понад 165 млн дол. Крім того, Тимошенко звинувачують у розкраданні бюджетних коштів і ухиленні від сплати податків на загальну суму понад 47 млн грн.
7 листопада ц.р. захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко повідомив, що Державна податкова служба України відновила ще 4 кримінальні справи проти Тимошенко щодо подій 1996-97 рр. 14 листопада начальник головного слідчого управління податкової міліції Анатолій Яковінець повідомив, що чотири кримінальні справи проти Тимошенко щодо її діяльності в корпорації "Єдині енергетичні системи України" об'єднані в одне провадження. Також, за його словами, в матеріалах кримінальної справи є достатньо доказів для пред'явлення звинувачення Тимошенко.
Крім того, Власенко повідомляв, що захисники Тимошенко отримали постанову, підписану генеральним прокурором Віктором Пшонкою від 20 жовтня 2011 р., в якій йдеться, що постанови ГПУ від 2004 р. про закриття кримінальних справ щодо Тимошенко мотивуються тим, що вивчення кримінальної справи показало, що рішення про закриття справ прийнято незаконно.
Раніше перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомляв, що проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко розслідуються три кримінальні справи.
Зазначимо, в останні дні стан здоров'я Юлії Тимошенко різко погіршився. Про те, що їй потрібна медична допомога поза ізолятором, заявила вчора омбудсмен Ніна Карпачова. Президент України Віктор Янукович сьогодні повідомив, що здоров'ю Тимошенко потрібно приділити максимум уваги і в найближчі дні її обстежать поза СІЗО.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас