З "Родоводу" намагаються зробити "Лівелу" фінансового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З "Родоводу" намагаються зробити "Лівелу" фінансового ринку

Казна та Політика
784
Держава витратила на "Родовід Банк" грошей більше, ніж обсяг всіх зобов'язань всіх вкладників і кредиторів разом узятих. При цьому політики продовжують керувати "Родовідом", його борги досі не погашені, а мільярдні збитки банку продовжують оплачуватися бюджетом. Складається враження, що з "Родоводу" намагаються зробити "Лівелу" фінансового ринку.
Так прокоментував для ZN.UA ситуацію навколо "Родоводу" керівник одного із системних українських банків.
"Думаю, ніде в світі жоден бізнесмен не дозволив би собі утримувати такий бізнес і давно б ліквідував настільки збиткову структуру. Але українські політики доводять до абсурду будь-яку здорову ідею", - говорить банкір.
Він зазначає, що замість того, щоб створити державний фонд гарантування вкладів і рятувати гроші вкладників, як це роблять в Європі, українські чиновники створили цілу схему з порятунку приватних банків:
"Політики взяли під захист некомпетентних і несумлінних фінансистів. Грошей витратили більше, ніж всі зобов'язання всіх вкладників і кредиторів, разом узяті, а борги всі не погасили і плюс оплачують з бюджету колосальні збитки".
"Причому всі контролюючі органи кричать про порушення, МВФ вимагає закриття банку, а політики продовжують керувати "Родовідом" і вперто кидають в топку нові мільярди. Скоро знову побіжать за рекапіталізацією до Кабміну, і таке враження, що з "Родоводу" намагаються зробити "Лівелу" фінансового ринку. У нас ніколи не буде порядку в фінансах, поки керівники держави не зрозуміють - щоб заробляти в банківському бізнесі, треба навчитися не ділити гроші, а управляти ними", - резюмував експерт.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас