Нафта дешевшає на побоюваннях через попит у зв'язку з кризою в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на побоюваннях через попит у зв'язку з кризою в Європі

Енергетика
328
Світові ціни на нафту в п'ятницю знижуються, в результаті чого може бути зафіксований перший тижневий спад вартості сировини з вересня у зв'язку з побоюваннями щодо того, що боргова криза в Європі негативно позначиться на попиті на "чорне золото", свідчать дані торгів.
Вартість грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку знизилася на 0,15 долара або на 0,15%, - до 98,67 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,01 долара або на 0,01%, - до 108,22 долара за барель.
"Зараз увагу всіх фінансових і сировинних ринків зосереджено на Європі, - говорить головний стратег CMC Markets Asia Pacific Pty Ltd. Майкл Маккарті, цитований агентством Bloomberg. - Інвестори побоюються, що проблеми регіону підірвуть світове економічне зростання".
У той же час обмежити зниження вартості нафти допомагають статдані з ринку праці США про те, що кількість первинних заявок на допомогу з безробіття в США за минулий тиждень скоротилася на 5 тис. - до 388 тис. Таким чином, показник виявився кращим за прогнози - аналітики вважали, що кількість таких заявок за аналізований період зросте на 5 тис., в порівнянні з попереднім тижнем, і складе 395 тис.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас