ЗМІ: Американська компанія повторно подала до суду на Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Американська компанія повторно подала до суду на Тимошенко

Енергетика
2685
Американська компанія Universal Trading and Investment Company (UTICo) продовжує вимагати відшкодування боргів корпорації Єдині енергетичні системи України, повідомляє KyivPost.
За інформацією видання, UTICo просить суд Південного округу Нью-Йорка зобов'язати екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко виплатити борг корпорації ЄЕСУ на користь американської компанії.
У 2005 році, як відзначає KyivPost, суд штату Массачусетс прийняв рішення про те, що ЄЕСУ повинна виплатити UTICo $18,3 млн.
Видання інформує, що позов був поданий UTICo в американський суд 4 листопада. У ньому мова йде, зокрема, про те, що саме Тимошенко контролювала і володіла активами ЄЕСУ.
На початку липня цього року компанія Utico подала зустрічний позов до Тимошенко, щоб стати третьою стороною в судовому процесі Тимошенко проти Фірташа. Суд прийняв рішення про відмову в допуску Utico в ролі третьої сторони в цьому процесі. У зв'язку з цим 4 листопада компанія Utico подала окремий позов проти Тимошенко до суду Південного округу Нью-Йорка.
"Суд відхилив клопотання Utico, вирішивши, що рамки позову не стосуються справляння боргів (на користь) Utico, але також зазначив, що Utico може подати окремий позов для стягнення цього боргу (в $18,3 млн)", - цитує KyivPost текст позовної заяви Utico.
Американський суд направив Тимошенко повістку до суду, яка була адресована Лук'янівському СІЗО, де зараз утримується український екс-прем'єр.
Коментуючи це повідомлення, захисник Тимошенко Сергій Власенко сказав, що офіційно він не поінформований про повістку в американський суд. Також захисник зазначив політичне підґрунтя цієї позовної вимоги. "Ця компанія заодно з Генеральною прокуратурою України", - висловив думку Власенко.
Як повідомлялося, в даний час податкова міліція Державної податкової служби розслідує кримінальну справу стосовно Тимошенко, що стосується діяльності корпорації ЄЕСУ. Ще одну кримінальну справу щодо державних гарантій ЄЕСУ перебуває у провадженні СБУ. Захист екс-прем'єра оскаржив його в судовому порядку.
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 17 листопада скасував постанови про закриття кримінальних справ стосовно найближчого оточення екс-прем'єра України - свекра Геннадія Тимошенка, колишнього головного бухгалтера корпорації ЄЕСУ Антоніни Болюри і закрив справи у зв'язку із закінченням терміну давності.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас