Єврокомісії потрібен рік на ознайомлення з паперами, вилученими у Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісії потрібен рік на ознайомлення з паперами, вилученими у Газпрому

Енергетика
397
Чиновникам Єврокомісії буде потрібно мінімум рік для ознайомлення з матеріалами, вилученими під час вересневих рейдів в європейських офісах Газпрому, його "дочок" і контрагентів, щоб сформулювати якийсь формальний висновок, повідомляється в меморандумі нового випуску євробондів російського концерну.
"Відповідно до регламенту Ради N1/2003 від 16 грудня 2002 року про реалізацію правил конкуренції, встановлених у статтях 81 і 82 Римського договору, 27 вересня 2011 ЄС почав інспекції в приміщеннях з наших дочірніх товариств у Центральній та Східній Європі, зокрема, Gazprom Germania GmbH (Німеччина), EuroPolGas SA (Польща), Vemex ТОВ (Чехія), GWH Gashandel GmbH (Австрія), Overgas Inc. AD (Болгарія), Panrusgas Co. (Угорщина), Latvijas Gaze JSC (Латвія) , Eesti Gaas AS (Естонія), Lietuvos dujos AB (Литва)", - інформує компанія.
"Аналіз паперових документів та електронних баз даних вищезгаданих компаній, за словами представників ЄС, займе не менше року, після чого будь-які офіційні висновки можуть бути оголошені", - повідомляє Газпром. "Сам факт проведення таких перевірок не означає визнання порушення антимонопольного законодавства або звинувачення в цьому. Більш того, ми завжди підтримували конкуренцію на ринку газу і належним чином виконували всі міжнародні законодавчі акти та закони країн, де ми працюємо", - коментує компанія.
"Умови наших договірних відносин з клієнтами визначаються міжнародно-правовими зобов'язаннями, комерційними інтересами та відповідними ринковими умовами. Ми завжди були відкриті для діалогу з відповідними органами влади будь-якої держави-члена ЄС, а також Європейською комісією", - також наголошується в документі.
Газпром також робить обмовку, обов'язкову для всіх проспектів облігацій: "Тим не менш, не може бути ніяких гарантій того, що висновки Європейської комісії в результаті вищезазначених розслідувань або у результаті подібних розслідувань, які можуть мати місце в майбутньому, будуть сприятливими для нас. Станом на дату цього проспекту, неможливо оцінити потенційні негативні наслідки цих розслідувань на наші операції в Європі або на наше фінансове становище в цілому".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас