НБУ просить правильно заповнювати реквізити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ просить правильно заповнювати реквізити

450
Останнім часом до Національного банку України надходять численні запити від банків та їх кліїнтів стосовно випадків затримання зарахування коштів на рахунки отримувачів.
Однією з причин затримання зарахування коштів на рахунки отримувачів є неправильне заповнення платником у розрахунковому документі реквізитів отримувача коштів, зокрема: "Одержувач", "Код одержувача", "Рахунок одержувача", "Банк одержувача" тощо.
Відповідно до пункту 22.6 статті 22 Закону України "Про платіжні системи та переказ грошей в Україні" банк, що обслуговує отримувача коштів, у разі невідповідності номера рахунку отримувача і його коду (номера) має право затримати суму переказу на строк до двох робочих днів для уточнення реквізитів належного отримувача цих коштів, а це призводить до відволікання коштів з обігу та подовжує строки проходження платежів. Зазначену норму Закону включено в пункт 29 розділу II Iнструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті (далі - Iнструкції), затвердженої постановою Правління Національного банку України від 29.03.2001 № 135 (із змінами).
З метою уникнення такої ситуації в подальшому, просимо звернути увагу клієнтів банку на дотримання норм Закону та положень Iнструкції, (зокрема пунктів 4,5 розділу II) щодо правильного заповнення ними реквізитів отримувачів коштів, на адресу яких здійснюється переказ коштів, та, в разі такої необхідності, надавати іншу роз`яснювальну роботу.
За матеріалами:
НБУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас