Нафта може подешевшати наступного тижня на побоюваннях щодо кризи в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подешевшати наступного тижня на побоюваннях щодо кризи в Європі

Енергетика
133
Нафта може подешевшати наступного тижня, оскільки боргова криза в Європі загрожує перспективам зростання світової економіки, повідомляє агентство Bloomberg.
Дев'ятнадцять з 33 аналітиків (58%), що брали участь в опитуванні агентства, очікують падіння вартості нафти на тижні з 14 по 18 листопада. Десять респондентів (30%) прогнозують збільшення цін, і четверо не чекають істотних змін.
На поточному тижні прибутковість 10-річних облігацій Італії зросла до рекордних 7,25%, тобто до рівнів, на яких інші країни єврозони змушені були звертатися за зовнішньою допомогою, внаслідок чого Європейський центральний банк був змушений скуповувати частину італійський бондів.
Крім того, Європейська комісія погіршила прогноз зростання ВВП єврозони на поточний і наступний рік: до 1,5% з 1,6% в 2011 році і до 0,5% з 1,8% в 2012 році.
"Через негативні перспективи зростання світової економіки ринку нафти буде важко продовжити ралі, яке ми спостерігаємо зараз", - відзначив аналітик Citi Futures Perspective Тім Еванс.
Вартість грудневого ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) за минулий тиждень виросла на $3,64 (0,86%) - до $97,9 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас