Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (10.11.) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (10.11.)

Фондовий ринок
84
У четвер, 10 листопада, перед відкриттям торгів на українському фондовому ринку сформувався негативний зовнішній інформаційний фон.
Учора в другій половині дня на ринках почався досить сильний корекційний рух, основним каталізатором якого стало підвищення маржинальних вимог LCH Clearnet за італійськими держоблігаціями. На цьому тлі прибутковості за 10-річними паперами Італії переступили позначку 7%, зафіксувавши максимум на рівні 7,58%, яку багато експертів назвали "точкою неповернення" - значенням, нижче якого буде досить складно повернутися. Крім цього таке зростання прибутковості боргових паперів практично гарантовано означає закриття первинного ринку для нових розміщень і необхідність звернення по допомогу до ЄС.
Різке зниження котирувань італійських облігацій призвело до падіння котирувань акцій фінансового сектора США і Європи: за даними останніх стрес-тестів найбільш схильними до падіння зобов'язань Італії можуть стати банки Intesa, Unicredit, Banco Monte і BNP - на них припадає близько 167 млрд. євро боргу за номіналом. Негативні настрої також були посилені статтею в газеті Handelsblatt, де було вказано про те, що правляча партія Німеччини ХДС опрацьовує в даний час механізм виходу країн ЄС з валютного союзу.
Агентство Moody`s попередило ринки про те, що криза в Єврозоні найважче позначиться на банківській системі США, крім того, існує ймовірність економічного спаду, аналогічного до фінансової кризи 2008 р. Найвищий рейтинг США від Moody`s також під загрозою зниження. Директор-розпорядник МВФ К.Лагард вчора посилила напругу, вказавши на ризики заглиблення, як вона висловилася, "у втрачене десятиліття".
Напередодні за підсумками торгів у США основні фондові індекси продемонстрували впевнене зниження. DJ впав на 3,2% до 11780,90 пункту, NASDAQ знизився на 3,88% до 2621,65 пункту, S & P 500 втратив 3,67% і закрився на рівні 1229,10 пункту. При цьому зниження індексу S&P500 стало наймасштабнішим з серпня цього року. Виступаючий вчора на конференції, присвяченій малому бізнесу і підприємництву, голова ФРС Бен Бернанке не зміг підняти настрої на фондових майданчиках. Основні тези його виступу полягали в наступному: банки повинні задовольнити потреби компаній в кредитуванні, на тлі того, як малий бізнес переживає "дуже складні часи", а умови кредитування ускладнюються через низькі заробітні плати, зниження вартості активів і загальної невпевненості в економіці. Ні слова про можливий третій етап програми кількісного пом'якшення сказано не було.
Тим часом про нестабільність власного становища в США вчора яскраво заявив муніципалітет з населенням в 660 тисяч осіб. Округ Джефферсон у штаті Алабама в середу оголосив про банкрутство, яке стало найбільшим в історії муніципалітетів Сполучених Штатів Америки.
На цьому тлі сьогодні на ринках очікується збереження негативних настроїв. Основними макроекономічними даними, які протягом дня впливатимуть на торги, будуть:
11:00 - Єврозона - Щомісячний звіт ЄЦБ.
14:00 - Великобританія - Ключова процентна ставка - листопад. Прогноз: 0,5%. Попереднє значення: 0,5%.
15:30 - США - Кількість первинних звернень по допомогу з безробіття, тис. - на 4 листопада. Прогноз: 400. Попереднє значення: 397.
15:30 - США - Торговельний баланс, млрд. дол - листопад. Прогноз: -46. Попереднє значення: -45,6.
18:45 - США - Голова ФРС Бен Бернанке виступить з промовою.
21:00 - США - Баланс федерального бюджету, млрд. дол - жовтень. Прогноз: -105. Попереднє значення: -64,57.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас