Українці їстимуть доморощену рибу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці їстимуть доморощену рибу

Аграрний ринок
321
Українські річки будуть із рибою. Цьогоріч у водоймища Дніпровського каскаду випустять 8 мільйонів екземплярів молоді різних видів риб. А це вдвічі більше, ніж торік. Зокрема, до Дніпровського водосховища запустили товстолобиків та білого амура. Відтак, врятували води від водоростей. Їх ці рибки з`їдять.
Товстолобики та білий амур. Відтепер цією рибою поповнили й Дніпровське водосховище. Це лише перша партія - 6 тонн. До кінця року планують випустити близько 300 тонн мальків.
Олександр Бутов, еколог: "Зарыбление дает возможность не только увеличит репродуктивность, но и улучшить качество питьевой воды. На что сей час обращают много внимание. Потому что развитие сине-зеленых водорослей ведет к ухудшению воды в Днепре".
Якість води поки що не найкраща, кажуть фахівці. Бо у річку стічні води скидають майже 40 промислових підприємств.
Олександр Вілкул, голова Дніпропетровської ОДА: "Были убраны сбросы на Кольской. Это Приднепровск. И целый жилмассив города вздохнул спокойно. В этом году была проведена реконструкция южной станции аэрации в Днепропетровске. Убраны полностью сбросы в реку Мокрая сура, которая впадает в Днепр".
Збільшуватимуть у Дніпрі і популяцію коропа, ляща та плотви. Цьогоріч зариблювали вітчизняні водойми ще й червонокнижними рибами. Приміром, у Київське водосховище запускали стерлядь. А також щуку та судака. Загалом у 2011-му у води Дніпровського каскаду планують випустити близько восьми мільйонів мальків. Тож за декілька років, можливо, споживатимемо доморощену рибку. А імпортуватимемо лише ту, що в нас не вирощують.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас