Експерт: Керівництво країни не здатне переглянути газові угоди з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Керівництво країни не здатне переглянути газові угоди з Росією

Енергетика
345
Нинішня влада країни не здатна змінити газові контракти з Росією.
Таку думку висловив директор енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар, передає НБН.
"Нинішня влада не здатна переглянути контракти з Росією, інакше ми б не мали феномена так званих харківських угод", - зазначив Гончар.
За його словами, в останні роки існує сценарій, за яким при зміні газових контрактів українська сторона завжди в програші, а російська - у виграші.
"Це підтверджує історія наших відносин. Будь-який наступний контракт був для України гіршим, ніж попередній", - додав експерт.
Враховуючи те, що "Газпром" є елементом кремлівської імперії, він може як надавати знижку Україні на газ, так і скасовувати її, враховуючи поведінку України не тільки в газових питаннях.
Раніше повідомлялося, що "Газпром" готовий розвивати газові відносини з Україною шляхом розширення контрактів, проте переглядати і розривати чинні угоди небажано.
Нагадаємо, глава "Газпрому" Олексій Міллер і міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко провели черговий раунд переговорів з актуальних питань двостороннього співробітництва. Під час зустрічі було підкреслено, що діалог йде в конструктивному ключі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас