В Україні подорожчає молоко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні подорожчає молоко

Аграрний ринок
48
В Україні зростають закупівельні ціни на молоко, а з ними - і напевно, підвищиться і вартість продукту для кінцевого споживача. Зараз літр сировини переробні підприємства закуповують у великих виробників по 4, - 4,50 гривні. У приватників - і того менше.
Аналітики ринку стверджують - далі дорожчати молоко просто не має підстав. Серед причин нинішнього зростання, які призвели до зростання закупівельних цін – новий механізм дотацій. Раніше кошти фермеру повертали переробники - 30 копійок за літр. З нового року гроші повинні надходити зі спецфонду держбюджету. Проте досі їх ніхто не бачив.
Анатолій Паляниця, представник агропідприємства: "Дотації, як такі, я вважаю, що вони і не потрібні. Потрібні цільові програми, які будуть конкретно допомагати конкретним підприємствам. Або в конкретних напрямках розвиватись. Тому що якщо це загальнодержавна дотація просто на літр молока або на кіло м’яса це не зовсім правильно. Програми, які зараз діють це дійсно дієво. На жаль ми ще не навчились повністю використовувати їх".
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас