Фондові індекси України зростали в понеділок на невизначеності європейської політичної ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси України зростали в понеділок на невизначеності європейської політичної ситуації

Фондовий ринок
114
Українські фондові індекси завершили торговельну сесію понеділка зростанням, поведінку інвесторів мотивувала невизначена політична ситуація в Європі: індекс "Української біржі" (УБ) виріс на 0,79% - до 1460,42 пункту, індекс ПФТС - на 0,87% , до 556,86 пункту.
Обсяг торгів на УБ склав 101 млн грн, на ПФТС - 225 млн грн.
В лідери зростання на УБ вийшли акції Єнакіївського метзаводу (+5,36%), концерну "Стирол" (+5,07%) і Ясинівського коксохімічного заводу (+3,4%). Зниженням цін завершили торги папери "Укртелекому" (-0,46%), Укрсоцбанку (-0,11%), "Азовсталі" (-0,07%) і Крюковського вагонобудівного заводу (-0,04%).
На ПФТС виросли акції Нижньодніпровського трубопрокатного заводу (на 10,66%), Авдієвського коксохімічного заводу (на 4%), Алчевського меткомбінату (на 2,88%). Більше за інших просіли папери "Дніпроенерго" (-11,31%) і Крюковського вагонобудівного заводу (-5,41%).
На думку фахівця департаменту довірчого управління інвестгрупи "Сократ" Антона Левинського, український ринок акцій у понеділок продемонстрував небачений оптимізм на тлі падіння на світових фондових майданчиках.
"Чутки про відставку голови Італії і відставка прем'єр-міністра Греції Георгіоса Папандреу змусили інвесторів повірити у можливість структурних змін цих економік, але реальний стан справ в економіці єврозони сприяв розпродажам на західних майданчиках", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" .
За словами начальника інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігоря Сабадахи, негативно вплинули на настрій учасників ринку слабкі макроекономічні показники: обсяг промислового виробництва Німеччини у вересні знизився на 2,7%, що стало максимальним падінням з початку 2009 року, роздрібні продажі в єврозоні скоротились на 0,7% при очікуваному зниженні на 0,1%.
Разом з тим, аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин зазначив, що європейські ринки почали стриманіше реагувати на негативний інформаційний фон.
За прогнозами І. Сабадахи, основна увага інвесторів у вівторок переключиться з Греції на Італію і найближчим часом ситуація в цій країні буде виступати головним драйвером котирувань на фондових майданчиках.
Крім того, за словами А. Левинського, увага інвесторів буде прикута до дебатів у Конгресі США щодо заходів скорочення держборгу: компроміс між республіканцями і демократами поки не досягнуто.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас