Потужність Nord Stream на старті - 8,5 млрд кубометрів в річному вирахуванні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потужність Nord Stream на старті - 8,5 млрд кубометрів в річному вирахуванні

Енергетика
228
"Газпром" у вівторок, 8 листопада, о 13:00 почне подачу газу в Nord Stream з обсягу 1 млн куб. м газу на годину, що становить 8,5 млрд куб. м в річному вирахуванні, повідомив журналістам заступник технічного директора Nord Stream AG Дірк фон Амельн.
Згодом газопровід вийде на проектну потужність 27,5 млрд куб. м на рік, чого достатньо для постачання 23 млн домашніх господарств.
"Ми сприймаємо себе як додаткову (а не конкуруючу - ІФ) трасу відносно "Південного потоку" і Nabucco. Газ, який ми транспортуємо, зробить значний внесок у досягнення цілей боротьби зі зміною клімату", - заявив Д.фон Амельн, додавши, що попит, який зростає в Європі, забезпечить ринком збуту всі реалізовані зараз трубопровідні проекти.
Д.фон Амельн відмовився уточнити, коли газопровід вийде на повну проектну потужність. "Це не в наших руках - ми надаємо транспортну інфраструктуру, а "Газпром" вирішує, як її використовувати", - сказав він.
Крім того, в матеріалах компанії йдеться, що на сьогодні укладено понад 230 км і зварено приблизно 300 км з передбачених проектом 440 км газопроводу NEL - західного відгалуження від "Північного потоку". З 1224 км другої нитки "Північного потоку" зварено 830 км.
Проектна компанія з будівництва газопроводу Nord Stream AG зареєстрована в швейцарському Цузі. Д.фон Амельн розповів, що спочатку була ідея зареєструвати її в Німеччині, але "Газпром" виступив проти. Потім розглядали Нідерланди, Ірландію, але в результаті зупинилися на Швейцарії, виходячи з міркувань логістики та забезпеченості фінансовою інфраструктурою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас