Президент Socoin: Український LNG-термінал не стане довгобудом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Socoin: Український LNG-термінал не стане довгобудом

Енергетика
500
Іспанська компанія Socoin, яка виграла тендер на розробку будівництва LNG-терміналу в Україні, запевнила, що цей об'єкт не стане довгобудом. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" заявив президент Socoin Аркадіо Гутьерес Запіко.
"Звичайно, є і будуть труднощі і складності (в процесі будівництва), як і скрізь. Можу сказати, що за останні 10-12 років в Іспанії ми брали участь у будівництві чотирьох терміналів такого ж типу, який пропонуємо побудувати в Україні , і ще три термінали модернізували", - зазначив Запіко.
У свою чергу, голова координаційної ради "Національного проекту LNG-термінал" Віталій Дем'янюк підтвердив реалістичність проекту LNG-терміналу: "Тут немає нічого такого, чого б ця компанія і ми не могли технологічно вирішити".
Відповідаючи на запитання, який процес під час будівництва LNG-терміналу є найбільш трудомістким і тривалим, глава іспанської компанії сказав: "Власне, це встановлення танків. 32-36 місяців триває будівництво одного танка. Причому все одно, будуєте ви один чи сто, все одно знадобиться до 36 місяців. Танки - це великі ємності, закріплені на сталевому каркасі. І виробників такої продукції в світі - десь три-чотири компанії (у Японії, США)".
Нагадаємо, представники іспанської компанії Socoin та ДП "Національний проект LNG-термінал" 19-21 жовтня провели польові дослідження, необхідні для розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) для будівництва регазифікаційного терміналу в Україні.
У вересні 2011 р. голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів заявив, що "LNG-термінал" буде запущений протягом двох років.
Прем'єр-міністр України Микола Азаров 4 жовтня заявив, що Україна розпочала практичну реалізацію великого проекту з будівництва в Одесі LNG-терміналу, після якого наша країна зможе забезпечити поставки газу в Австрію.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас