Міненерговугілля до 1 грудня розробить антикризову програму для нафтопереробки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля до 1 грудня розробить антикризову програму для нафтопереробки

Енергетика
128
Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості України розробити програму виведення з кризи галузі нафтопереробки.
Як передає джерело, дане доручення він озвучив сьогодні, 4 листопада, під час розширеного засідання колегії Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
"Доручення Міненерговугілля щодо нафтопереробки - провести колегію, розробити програму до 1 грудня. Яким способом можна вивести галузь нафтопереробки з кризи", - зазначив він.
Особливо перший віце-прем'єр наголосив на необхідності вирішення проблем постачання нафти на Одеський НПЗ. Зокрема, за словами представника Міненерговугілля, власники заводу на сьогодні не вирішують це питання.
У той же час, Клюєв підкреслив необхідність участі міністерства у вирішенні питань постачань нафти на завод. "Маршруту немає, міністерство нічого не зробило, щоб він був. "Транснафта" не дає маршрут", - сказав він.
Як повідомляло джерело, ще в середині липня поточного року Клюєв доручав Міненерговугілля провести переговори з керівництвом російського ВАТ "ЛУКОЙЛ" про запуск Одеського нафтопереробного заводу.
Нагадаємо, "ЛУКОЙЛ" зупинив роботу Одеського НПЗ на плановий ремонт в жовтні 2010 року на кілька місяців раніше наміченого терміну. Компанія своє рішення пояснила низькою рентабельністю і несприятливою кон'юнктурою українського ринку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас