У Кабміні запевняють, що нова ціна на російський газ буде набагато нижчою від теперішньої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні запевняють, що нова ціна на російський газ буде набагато нижчою від теперішньої

Енергетика
508
Україна очікує істотного зниження ціни постачань російського газу за підсумками газових переговорів з Росією, які планується завершити в листопаді цього року, повідомив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.
"Я вас запевняю, що ціна на газ набагато буде нижчою, ніж та, яка діє сьогодні", - сказав він, виступаючи в парламенті в Києві в п'ятницю.
Клюєв уточнив, що на даний час з урахуванням $100 знижки, наданої в 2010 році, ціна російського газу на кордоні з Україною становить $414 за 1000 куб. м.
Також він зазначив, що завершення газових переговорів з Росією в листопаді дозволить уряду України сформувати прогноз ціни газу на 2012 рік і внести відповідні корективи в проект держбюджету-2012.
"Зараз ведуться переговори з РФ щодо постачань природного газу. На нашу думку, вони закінчаться в цьому місяці, в листопаді", - сказав перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.
"Ми будемо знати, яку ціну ми будемо платити в 2012 році", - додав він.
Раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що зростання ціни на газ у зв'язку з контрактом 2009 року між Україною і Росією несе загрозу українській економіці.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що нинішня ціна на російський газ для України робить нерентабельною роботу промисловості.
Азаров 11 жовтня заявив, що Україна сподівається досягти компромісу з РФ щодо перегляду газових угод за 10-15 днів. Раніше Президент Віктор Янукович також допускав, що домовленості з Росією щодо газу буде досягнуто до листопада. Проте глава російського Газпрому Олексій Міллер відразу дав зрозуміти, що газові переговори не закінчаться в жовтні.
Між тим, ще 26 вересня Азаров заявив, що сторони домовилися про перегляд контрактів від 2009 року і що Росія також погодилася на створення тристороннього газотранспортного консорціуму з Україною і ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас